• Anasayfa
  • Online Üye İşlemleri
  • İletişim
  • Français
facebook
linkedin
twitter
email
  • Anasayfa
  • Hakkımızda
    • Başkanın Mesajı
    • Vakıf Senedi
    • Yönetim Kurulu
    • Mütevelli Heyeti
  • Faaliyetlerimiz
  • Haberler
    • Basında Biz
  • Saint-Joseph
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
    • Broşür
  • Üyelik
    • Üyelik
    • Online Üye İşlemleri Yardım Sayfası
  • İletişim

Vakıf Senedi

İZMİR BİZİM OKUL EĞİTİM SAĞLIK ve KÜLTÜR VAKFI SENEDİ

BAŞLANGIÇ:
Bu vakıf senedinin altında adları ve adresleri yazılı gerçek ve tüzel kişiler tarafından Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre bir vakıf kurulmuştur.

VÂKIFIN ADI:
Madde 1- Vakfın adı İZMİR BİZİM OKUL EĞİTİM SAĞLIK VE KÜLTÜR VAKFI‘dır. İşbu resmi senette sadece Vakıf denilecektir.

VAKFIN MERKEZİ:
Madde 2- Vakfın merkezi İzmir İli, Konak İlçesinde olup, adresi; “1462 Sokak No:39 Alsancak – İZMİR”dir. Yurt içinde veya dışında şube ve temsilcilikler açabilir.

VAKFIN AMACI:

Madde 3- Vakfın amacı;

a)      Yüzyılı aşkın süredir başarılı bireyler yetiştiren İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi’nin güçlenmesi, gelişmesi ve sürekliliğine, fiziki ve sosyal olanakları ile modern bir kurum haline gelmesine katkıda bulunmak

b)      Eski ve yeni mensupları arasında dayanışmayı daha da arttırarak bu kurumda yetişmiş mensuplarla gelecek kuşaklar arasında köklü ve sarsılmaz bağların oluşmasını sağlamak

c)       Gençlerin medeni dünyanın bilgi ve kültürü ile donanmış yetenekli bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak

d)      İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi öğrencilerini yetiştiren öğretmenlerin gelişim koşullarını iyileştirmek

VAKFIN FAALİYETLERİ:

Madde 4-

a)      Kazanç amacı gütmemek kaydıyla her düzeyde eğitim yaptırabilir, öğrenim ve eğitim tesisleri kurabilir.

b)      Hastane, sanatoryum, prevantoryum, dispanser, aşevi, kreş, çocuk bakım yurdu, huzurevi, dinlenme tesisleri ve benzerlerini kurup çalıştırabilir, mevcut kuruluş ve tesislerle işbirliği yapabilir, bunlara ve kurulmakta olanlara iştirak edebilir, nakdi veya ayni katkıda bulunabilir.

c)       Ekonomik sıkıntı içinde olan öğrencileri, hastaları destekleyebilir, nakdi veya ayni yardım yapabilir.

d)      Vakfın amacını gerçekleştirmek, mali imkânları arttırmak üzere, hukuki çerçeve içerisinde münhasıran Eğitim ve Sağlıkla ilgili sair faaliyetlerde bulunabilir.

e)      Türkiye’de çağdaş ve en ileri eğitim sistemlerinin uygulanmasına ve Türk toplumuna yararlı yurttaşlar yetiştirilmesine katkıda bulunmak.

f)       İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi’nde okuyan ya da okuyacak öğrencilere burs, yurt, aynî ve nakdî yardım ve benzeri diğer eğitim ve öğretim olanaklarını sağlamak.

g)      Her kademede yeni tesisler kazandırmak, varolan tesisleri onarmak, ekler yapmak, bakımları ile gelişmelerini sağlamak.

h)      Her kademede ihtiyaç duyulan öğretmen, eğitmen, idareci ve ders malzemelerini temin etmek.

i)        İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi’nin öğrencilerine yurt, öğretmenlerine ve idarecileri ile çalışanlarına lojman temin etmek, inşa etmek, var olan tesisleri onarmak, ekler yapmak, bakımları ile gelişmelerini sağlamak.

j)        Yüksek öğrenimine devam aşamasında maddî olanaksızlıklar nedeni ile eğitimlerini sürdüremeyecek durumda bulunan başarılı öğrencilere nakdî ve aynî yardımlar yaparak eğitim, barınma, beslenme ve diğer gereksinimlerini karşılamak, eğitim ve kültür düzeylerini yükseltmek, ileri düzeyde lisan öğrenmelerini sağlamak.

k)      İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi öğrencileri arasında amatör sporun gelişmesini sağlamak, spor tesisleri kurmak, kurulmuş olanları onarmak, ekler yapmak ve bakımları ile gelişmelerini sağlamak.

l)        Amaç ve hizmet konularına ilişkin inceleme ve araştırmalar yapmak; bülten, dergi, gazete ve kitap yayınlamak; konferans, panel, sempozyum, açık oturum, forum, sergi, yaz kampları ve okulları, şenlikler, yarışmalar, festival ve bilimsel toplantılar düzenlemek.

m)    İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi olarak eğitim, kültür, sanat, folklor, spor, bilim ve benzeri alanlarda yurt çapında ve uluslararası etkinliklere katılmak ve bunları teşvik etmek, yarışmalar açmak, ülkeye yararlı hizmetlerde bulunanlara ödüller vermek, çalışmalarında yardımcı olmak

n)      Sosyal tesisler, sağlık kompleksleri kurmak.

  • o)      Amaç ve hizmet konularının gerektirdiği diğer işlem ve çalışmaları yapmak.

 

VAKFIN AMACINI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN YAPABİLECEĞİ İŞ VE İŞLEMLER:
Madde 5- Vakıf gayesine ulaşmak için yasal sınırlamalar dışında, miktar ve değeri kısıtlanmamış taşınır ve taşınmaz mallara bağış, vasiyet, satın alma ve kiralama suretiyle sahip olmaya ve kullanmaya, vakıflara ilişkin yasa hükümleri uyarınca sahip olduklarını satmaya, devir ve ferağ etmeye, gelirlerini almaya ve harcamaya, vakıf malvarlığına giren bir ya da birden çok taşınmaz mal veya gelirlerini bir ya da bir çok kez yatırımda kullanmaya, vakıf amaç ve hizmet konularına aykırı olmamak koşulu ile yapılacak bağış ve vasiyet, satın alma ve diğer yollarla mal ettiği taşınır ve taşınmaz malları ve paraları yönetim ve tasarrufa, menkul değerleri almaya ve vakfın amacı doğrultusunda bunları değerlendirip satmaya, vakfın amaçlarına benzer çalışmalarda bulunan yurtiçi yurt dışındaki vakıflar, gerçek ve tüzel kişiler ile işbirliği yapmaya, kamu kurum ve kuruluşları dışındakilerden yardım almaya, bu yardımı sağlamak için anlaşmalar yapmaya, taşınmaz malların irtifak, intifa, sükna, üst, rehin, ipotek gibi mülkiyetten gayri ayni haklarını kabule, bu hakları kullanmaya, olan ya da olacak gelirleri ile kuracağı sözleşmeler için taşınır ve taşınmaz malların rehin ve ipoteği dahil her türlü güvenceleri almaya, geçerli banka kefaletlerini kabule, vakfın amaç ve hizmet konularını gerçekleştirmek için gerektiğinde ödünç almaya, kefalet, rehin, ipotek ve diğer güvenceleri vermeye, vakfın amaç ve hizmet konularına uygun olarak yürütülen ve yürütülecek projelerden ve her türlü çalışmalardan gelir elde etmeye ve vakfa gelir sağlamak amacı ile olağan işletme ilkelerine göre çalışacak iktisadi işletmeler, ortaklıklar kurmaya, kurulu olanlara iştirake, bunları doğrudan işletmeye ya da denetimi altında bir işletmeciye işlettirmeye, vakfın amaç ve hizmet konularından birinin ya da tümünün gerçekleştirilmesi için yararlı ve gerekli görülen girişim, tasarruf, mal edinme, inşaat ve benzeri sözleşmeleri yapmaya Türk Medeni Kanununda belirtildiği üzere izinli ve yetkilidir.

Vakıf yetki ve gelirlerini Türk Medeni Kanunu ile yasaklanan maksatlarla kullanamaz.

VAKFIN MAL VARLIĞI:

Madde 6- Vakfın kuruluş malvarlığı kurucular tarafından vakfa tahsis edilmiş olan 50.000,00TL’sıdır.

VAKFIN ORGANLARI:

Madde 7- Vakfın organları aşağıda gösterilmiştir.

a)      Mütevelli Heyeti

b)      Yönetim Kurulu

c)       Denetleme Kurulu
VAKFIN MÜTEVELLİLERİ :

Madde 8- Vakfın Mütevelli Heyeti üç türlü mütevelliden oluşur;

Kurucu Mütevelliler;
Aşağıda 25. maddede isimleri yazılı olan kişilerdir. Bu kişiler ömür boyu mütevelli heyetinde yer alırlar ve 9. maddede belirtilen şekilde halef tayin ederler.

Doğal Mütevelliler;
İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi Kurucu Temsilcisi ve onun seçeceği üç kişi
İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi Müdürü
İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi Türk Müdür Baş Yardımcısı
İzmir Saint-Joseph’liler Derneği Başkanı
İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi Okul Aile Birliği Başkanıİzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü
Union France Başkanı
Union France Türkiye Temsilcisi
Union Türkiye Başkanı
İstanbul Saint-Joseph’liler Derneği Başkanı
İstanbul Saint-Joseph Vakfı Başkanı
Orion Vakfı Başkanı
Doğal mütevelliler, bu maddede yazılı kurumların, Mütevelli Heyeti toplantısı yapıldığı sırada görevli temsilcilerinden oluşur. Doğal mütevellilerin Vakfın karar süreçlerinde oy hakları yoktur.

Katılan Mütevelliler (Kuruluştan Sonra):
Katılan Mütevelliler de ömür boyu Mütevelli Heyeti üyesi olup; Vakfın tescilinden sonra, Vakıf amaçlarını benimsemiş ve Vakfa önemli ölçüde maddi ya da manevi katkı ve desteği sağlayacak adaylar arasından Yönetim Kurulunca önerilip Mütevelli Heyetince kabul edilen gerçek ve tüzel kişilerdir. Mütevelli Heyeti üye adayının kabulü, toplantıya katılan Mütevelli Heyeti üyelerinin çoğunluğunun onaylaması ile mümkündür. Oylar kapalı usulle, Divan Kurulunca mühürlenen kağıtlara kabul veya red yazılarak yapılır. Sayım açık tasnif ile yapılır. Bu şekilde seçilen Mütevelli Heyeti üyeleri ömür boyu Mütevelli Heyetinde yer alır ve 9. maddede belirtilen şekilde halef tayin ederler.

HALEF TAYİNİ :

Madde 9- Kurucu Mütevelliler ile Katılan Mütevelliler, sürekli iş görememe sonucu doğuran hastalık ve benzeri gibi nedenlerle Vakfın karar süreçlerine katılamamaları yahut ölümleri halinde yerlerini almak üzere, halef olarak önerdikleri bir kişiyi Vakıf üyeliği müracaatıyla eşzamanlı olarak, Mütevelli Heyetine tevdi ederler. Yukarıdaki hallerin vuku bulduğundan sonraki ilk Mütevelli Heyeti toplantısında halef tayininin görüşülmesi ve oylanması için gerekli işlemler yapılır.

9.1- Halef Adayları’nda aşağıdaki şartlar aranır:
İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi veya eski Ortaokulu’ndan mezun olmak,
Veya aday gösterenin eşi, çocuğu veya üçüncü dereceye kadar kan hısımı olmak,
Veya Vakıf amaçları doğrultusunda maddi ya da manevi katkı ve destek ve önemli yararlar sağlamış veya sağlayacak olmak.
9.2- Halef seçimi kararının geçerliliği, Mütevelli Heyeti toplantısında katılan üyelerin salt çoğunluğunun kabulüne bağlıdır. Oylar kapalı usulle Mütevelli Heyeti Başkanı veya Başkan Vekilince mühürlenen kağıtlara kabul veya red yazılarak yapılır. Sayım açık tasnif ile yapılır.
9.3- Seçilen halef ömür boyu Mütevelli Heyeti üyesi olur ve yerine aynı yöntemle halef tayin eder.
9.4- Mütevelli Heyeti üyesi her zaman halef tayin belgesindeki adaylarını değiştirebilir.

 

MÜTEVELLİ HEYETİNİN GÖREV VE YETKİLERİ:

Madde 10- Mütevelli Heyeti vakfın en yüksek karar organıdır. Mütevelli Heyetinin yetkileri aşağıda gösterilmiştir:

a)      Mütevelli Heyeti Başkanı ile Başkan Vekilini 5 yıllığına seçmek,

b)      Yönetim Kurulunun asil ve yedek üyeleri ile başkanını belirleyerek seçmek,

c)       Denetleme Kurulu asil ve yedek üyelerini seçmek veya bağımsız denetleme şirketini belirlemek,

d)      Vakıf Yönetim Kurulunca hazırlanan faaliyet raporu ile denetleme kurulu veya bağımsız denetleme şirketi raporlarını görüşüp incelemek, Yönetim Kurulunun ibrası konusunda karar vermek,

e)      Yönetim Kurulunca hazırlanacak yıllık bütçe tasarılarını ve çalışma programını aynen veya değiştirerek kabul etmek,

f)       Yönetim Kurulunca hazırlanacak Vakıf iç mevzuat tasarılarını aynen veya değiştirerek kabul etmek,

g)      Vakıf faaliyetleri konusunda genel politikaları belirlemek,

h)      Mütevelli Heyeti üye teklifleri hakkında karar vermek, gereği vukuunda halef kabulü ya da reddini sağlamak,

i)        Gerektiğinde Vakıf senedinde değişiklikler yapmak,

j)        Giriş ve senelik üye aidatını tespit etmek.
MÜTEVELLİ HEYETİN TOPLANTI ZAMANI VE KARAR NİSABI:

Madde 11- Mütevelli Heyetinin ilk toplantısı, vakfın tescilini müteakip bir ay içinde yapılır. Mütevelli Heyeti toplantıları her yıl mutat olarak;
11.1- Bilanço ve faaliyet raporlarının onaylanması konularını görüşmek üzere Mayıs ayı içinde,
11.2- Bütçe ve Çalışma Programının onaylanması ile seçimlerin yapılmasına ilişkin konuları görüşmek üzere Kasım ayı içinde toplanır. Ayrıca 10. maddede belirtilen diğer konuları her iki toplantıda da görüşüp karara bağlayabilir.
11.3- Mütevelli Heyeti ayrıca üyelerinin en az üçte birinin yazılı olarak Yönetim Kurulundan talepte bulunmaları halinde olağanüstü olarak toplanabilir.
11.4- Toplantıları Mütevelli Heyeti Başkanı veya Başkan Vekili açar. Toplantı, Mütevelli Heyeti Başkan veya Başkan Vekili tarafından yönetilir.

11.5- Olağan ve olağanüstü toplantılarda, ilan olunan gündemde yer almayan konular görüşülemez. Ancak, olağan toplantıda, toplantının açılışından hemen sonra, hazır bulunanların en az onda birinin yazılı önerisi ile; senet değişikliği ve vakıf organları ile vakfa yükümlülük ve sorumluluklar yükleyecek konular dışında gündeme madde ilavesi mümkündür.
11.6- Toplantı tarihi, yeri, saati ve gündemi, toplantı gününden en az 15 (on beş) gün önce imza karşılığı veya üyelere ulaşacak şekilde taahhütlü mektupla bildirilir. Ayrıca elektronik posta yoluyla da bildirim yapılır.
11.7- Mütevelli Heyeti üye tam sayısının yarısından bir fazlası ile toplanır. Her üyenin bir oy hakkı vardır. Toplantıya gelemeyecek üye, Mütevelli Heyetinden bir başka üyeyi vekil tayin edebilir. Bir şahısta birden fazla vekâlet toplanamaz. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantı, bir hafta sonra aynı gün ve saatte aynı yerde yapılır. Bu ikinci toplantıda toplantı nisabı üye tamsayısının (1/3) üçte birinden az olamaz.
11.8- Vakıf senedinde yapılacak değişiklik, düzeltme veya ilaveler için karar yeter sayısı, üye tamsayısının üçte ikisidir. Bu konuda yapılacak toplantı davetlerinde, değişiklik önerileri Yönetim Kurulu tarafından gündem ile birlikte Mütevelli Heyeti üyelerine bildirilir.

YÖNETİM KURULU:

Madde 12- Vakıf Yönetim Kurulu, Mütevelli Heyetince iki yıllığına seçilecek 9 asil ve 9 yedek üyeden oluşur. Vakıf amaçları doğrultusunda faydalı çalışmalar yapabilecek vakıf dışından kişilerin de Yönetim Kuruluna seçilmesi mümkündür, bu sayı Yönetim Kurulu asil üye sayısının 1/3’ünden fazla olamaz. Görev süresi bitmeden herhangi bir sebeple yönetim kurulu üyeliği sona eren üyenin yerine, sırasına göre yedek üyelerden biri göreve çağrılır ve bu üye kalan süreyi tamamlar. Ancak, Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen Yönetim Kurulu Başkanı’nın eksilmesi halinde Yönetim Kurulu kendi arasından ilk Mütevelli Heyeti toplantısında tasvibe sunulmak üzere geçici olarak üye tayin eder. Yönetim Kurulu ayda en az bir kere toplanır. Geçerli mazereti olmadan arka arkaya 5 (beş) toplantıya katılmayan Yönetim Kurulu üyesi bu görevden çekilmiş sayılır. Toplantı yeter sayısı salt çoğunluk olup, kararlar mevcudun çoğunluğu ile alınır.

YÖNETİM KURULUNUN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI:

Madde 13- Yönetim Kurulu, vakfın idare ve icra organıdır. Bu sıfatla yönetim kurulu:

a)      Mütevelli Heyeti kararlarını uygular.

b)      Vakıf amaçları doğrultusunda her türlü kararı alır ve uygular.

c)       Amaçların gerçekleştirilmesine yönelik olarak dilediği komiteleri kurar, bu komitelere üyeler tayin eder, çalışma usul ve kurallarının yönetmeliğini hazırlar ve onay için Mütevelli Heyetinin onayına sunar.

d)      Vakfa üye başvurularını değerlendirir, kabul veya red kararı verir. Üyeliği kabul edilenlerden giriş ve yıllık aidatları tahsil eder.

e)      Görev, yetki ve sorumlulukları açıkça önceden belirlenmek kaydıyla vakfa müdür atar, Vakıf sekreterliği veya benzeri yardımcı birimler oluşturabilir, gerektiğinde görevlerine son verir.

f)       Yurtiçinde ve yurtdışında şube ve temsilcilik açılmasına ve kapatılmasına karar verir, bu hususta gereken işlemleri yapar.

g)      Mütevelli Heyeti toplantılarında, döneme ait Vakıf faaliyet raporunu ve bilançoyu ibraya sunar.

h)      İlgili mevzuat ile Vakıf senedi ve Vakıf iç mevzuatının gerektirdiği diğer görevleri yapar.
VAKFIN TEMSİLİ:

Madde 14- Vakfı Yönetim Kurulu temsil eder. Yönetim Kurulu bu temsil yetkisini yönetim kurulu başkanı ve başkan yardımcısına devredebilir. Yönetim Kurulu, genel veya belli hal ve konularda, belirteceği esaslar dâhilinde kendi üyelerinden bir veya birkaçını, yetkili memur ve memurlarından bir veya birkaçını, herhangi bir sözleşmeyi akdetmeye, mukavele, hukuki belge veya senedi Vakıf nam ve hesabına tanzim ve devretmeye de yetkili kılabilir. Yönetim Kurulu ilk toplantısında Vakıf adına atılacak imzaların başkan veya başkan yardımcılarından biri ile muhasip üyenin müşterek imzaları ile geçerli olacağına dair sirküler kararı alır.

DENETLEME KURULU:

Madde 15- Denetleme Kurulu, Mütevelli Heyeti adına Vakfın faaliyet ve hesaplarını denetlemek için kurulmuş bir organdır. Mütevelli Heyetince kendi içinden  Yönetim Kurulu görev süresiyle eşzamanlı görev yapmak üzere seçilecek 3 (üç) kişiden oluşur. Ayrıca 3 (üç) yedek üye seçilir. Herhangi bir sebeple ayrılan asıl üye yerine yedek üye göreve çağrılır. İncelemelerini tüm defter, kayıt ve belgeler üzerinde yapar. Vakıf hesapları yeminli mali müşavirler tarafından da tasdik edildikten sonra hesap dönemi itibari ile düzenlenecek rapor, Mütevelli Heyeti toplantısından en az 15 (on beş) gün önce Mütevelli Heyetine gönderilmek üzere Mütevelli Heyeti başkanına verilir. Bağımsız denetleme şirketinin denetiminin seçilmesi halinde düzenlenecek rapor, Mütevelli Heyeti toplantısından en az 15 (on beş) gün önce Mütevelli Heyetine gönderilmek üzere Mütevelli Heyeti başkanına verilir.

VAKIF ÜYELİĞİ VE ONURSAL ÜYELİK:

Madde 16- Her gerçek ve tüzel kişi Vakfa üye olmak için başvurabilir.

Yazılı olarak yapılacak üyelik başvurusu, Vakıf Yönetim Kurulunca en çok altmış gün içinde kendi görüşü ile birlikte Mütevelli Heyetine gönderilir. Mütevelli Heyeti de ilk toplantısında gündeme alarak karar verir. Sonuç yazıyla başvuru sahibine bildirilir. Yönetim Kurulu başvuruyu red gerekçesi bildirmek zorunda değildir. Üyeler, Mütevelli Heyeti’nde ve Vakfın tüm organlarında görev alma hakkına sahiptir.

 

Vakfa maddi ve manevi bakımdan önemli destek sağlamış veya sağlayacak olanlar Yönetim Kurulu teklifi ve Mütevelli Heyeti onayı ile onursal üye olarak kabul edilebilir. Onursal üyeler Mütevelli Heyeti toplantılarına katılabilir, görüşlerini bildirir, ancak oy kullanamaz.

Üyelerin Hakları

Madde 17- Her üyenin; Vakıf faaliyetlerine katılma, vakfın üyelerine yönelik olarak kuracağı sosyal işletmelerden faydalanma hakkı vardır.

Üyelerin Yükümlülükleri


Madde 18-
Vakıf üyesi, Mütevelli Heyetinin belirleyeceği giriş ve yıllık aidatını ödemekle yükümlüdür.

Vakıf üyeleri, vakıf senedine uymak ve vakfa bağlılık göstermekle yükümlüdürler. Her üye vakfın amacına uygun davranmak, özellikle amacın gerçekleştirilmesini güçleştirici veya engelleyici davranışlardan kaçınmakla yükümlüdür.

Üyeliğin Sona Ermesi

Madde 19

Aşağıda sayılan durumların varlığı halinde vakıf, üyenin üyelikten çıkarılmasına karar verebilir:

1-Vakıf senedine aykırı davranışlarda bulunmak,

2. Vakfın amacını engelleyici veya güçleştirici faaliyetlerde bulunmak,

2-Verilen görevlerden sürekli kaçınmak,

3-Yazılı ikazlara rağmen üyelik aidatını altı ay içinde ödememek,

4-Vakıf organlarınca verilen kararlara uymamak.

5-Üye olma şartlarını kaybetmiş olmak,

Yukarıda sayılan durumlardan birinin tespiti halinde yönetim kurulu kararı ile üyelikten çıkarılabilir.

ÜYELİKTEN ÇIKMA

Madde 20– Her üye yazılı olarak bildirmek kaydıyla, Vakıftan çıkma hakkına sahiptir. Üyenin istifa dilekçesi yönetim kuruluna ulaştığı anda çıkış işlemleri sonuçlanmış sayılır. Üyelikten ayrılma, üyenin Vakfa olan birikmiş borçlarını sona erdirmez.

VAKFIN GELİRLERİ:

Madde 21- Vakfın gelirleri aşağıda gösterilmiştir.

a)      Vakfın amacına uygun her türlü yurtiçi veya yurtdışı kaynaklı şartlı, şartsız bağışlar ile yardımlar,

b)      Kurucu ve katılan mütevellilerden alınacak bağış ve yardımlar,

c)       Geziler, gösteriler, şenlikler, festivaller, yemek, kermes ve balolar, yarışmalar, yayınlar, sergiler, konferans, seminer gibi toplantılar ve her türlü etkinlikten sağlanacak gelirler,

d)      İktisadi işletmeler, iştirakler ve ortaklıklardan sağlanacak gelirler,

e)      Vakıf menkul ve gayrimenkulleri ile diğer varlık ve hakların değerlendirilmesi ile sağlanacak gelirler,

f)       Aidat ve giriş ödentileri,

g)      Diğer gelirler.

VAKIF GELİRİNİN TAHSİS VE SARF EDİLECEĞİ YERLER:

Madde 22- Vakfın yıllık gelirlerinin en az üçte ikisi Vakfın amaçlarına tahsis ve sarf olunur.

RESMİ SENET DEĞİŞİKLİĞİ

Madde 23- Vakıf senedinde yapılacak değişiklikler Yönetim Kurulunun veya Mütevelli Heyeti üyelerinin en az beşte birinin (1/5) yazılı teklifi, Mütevelli Heyeti üye tamsayısının en az üçte ikisinin (2/3) onayı ile yapılır.

VAKFIN SONA ERMESİ:

Madde 24- Vakfın herhangi bir sebeple sona ermesi halinde Vakfın tasfiyesinden arta kalan malvarlığı İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi’ne devredilir. Vakfın feshi, ancak yönetim kurulunun veya Mütevelli Heyeti üye tamsayısının en az yarısından bir fazlasının yazılı teklifi ve Mütevelli Heyeti üye tamsayısının üçte ikisinin (2/3) onayı ile mümkündür.

VAKIF KURUCULARI (VAKFEDENLER):

Madde 25- Vakıf kurucularının adı, soyadı veya ünvanı ile uyruğu ve T.C. vatandaşı olanların T.C. kimlik numarası aşağıda gösterilmiştir.

  Adı Soyadı T.C. No. Varsa Temsil Ettiği Kurum ve Görevi

GEÇİCİ HÜKÜMLER:

İLK MÜTEVELLİ HEYETİ :

Geçici Madde 1- Vakfın kuruluşunda görev yapmak üzere ilk kurucu Mütevelli Heyeti üyeleri şöyledir;

  Adı Soyadı T.C. No. Varsa Temsil Ettiği Kurum ve Görevi

Geçici Madde 2- Vakfın ilk geçici Yönetim Kurulu aşağıda adları yazılı üyelerden oluşmuştur. Vakfın tesçil tarihinden itibaren en geç bir ay içerisinde mütevelli heyetini toplantıya çağırmakla yükümlü olup bu süre içinde senette belirtilen görev ve yetkilere haizdir.

GEÇİCİ YÖNETİM KURULU ASİL:

Geçici Madde 3- Vakfın resmi senedinin yetkili Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tescili işlemleri ve gerekecek resmi senet değişiklikleri ile diğer tüm işlemleri yapmak üzere Av. İbrahim Önder Limoncuoğlu yetkili vekil atanmıştır.

 

  • Hakkımızda
  • Başkanın Mesajı
  • Saint-Joseph
  • Vakıf Senedi
    • Yönetim Kurulu
    • Mütevelli Heyeti

Adres: Dr. Mustafa Enver Bey Cad. No: 36/2 Alsancak/İZMİR
Telefon: 0232 489 8902 Faks: 0232 489 0178

Son Yazılar

L’Etudiant Fransa’daki mühendislik okulları 2021 sıralamasını yayınladı.
18/Oca/2021
Fransa'da yükseköğretimin ilk yılındaki öğrenciler yarı grup olarak eğitime başlayacak.
18/Oca/2021
Türkiye ve Fransa'ya girişlerde covid-19 PCR testi yükümlülüğü getirildi
18/Oca/2021

İletişim

Bizim Okul Vakfı 2013 © Tüm hakları saklıdır.